EVN Македония регистрира  най-високото потребление на електроенергия в страната за

...
 
EVN Македония регистрира  най-високото потребление на електроенергия в страната за
Коментари Харесай

Рекорден разход на ток в РСМ заради високите температури

 

EVN Македония регистрира  най-високото ползване на електрическа енергия в страната за последните 30 дни, съобщи БГНЕС.

От 17 юни до 17 юли са изразходвани общо 405 028 мегаватчаса електрическа енергия, което съгласно сдружението се дължи на високите температури през този интервал.

„ Най-високото ползване от 16 015 мегаватчаса беше записано на 17 юли, в един от най-горещите дни през този интервал с оптимални 38°C, измерени на летището в Скопие.

От компанията акцентират, че районът на Скопие като най-голямата потребителска зона през последните 30 дни има общо ползване от 148 399 мегаватчаса електрическа енергия или приблизително 4787 мегаватчаса дневно, а през вчерашния ден потреблението е било 6070 мегаватчаса.

„ Разликата в потреблението от предходната година до тази е поради разликата в температурите. Тази година в този интервал имаме доста по-ниски температури през юни и по-високи през юли по отношение на същия интервал на предходната година “, показват от EVN.

„ Специално молим да се заобикаля ненужното ползване на вода за поливане на зеленина, градини и ниви, за миене на коли, за пълнене на басейни, само че и да се предотвратяват злоупотреби посредством диви връзки “, се споделя в изказването на сдружението.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР